Tuotetta ei löydy enää yhdestäkään listaamistamme kaupoista. Edellisen kerran tuotteelle on löydetty hinta 8.4.2011, jolloin tuote maksoi halvimmillaan 1399 € .
Vastasin tuolla toisaalla tätä telkkaria koskeviin kuvasäätösuosituksiin ja ajattelin laittaa saman tien arvostelun tuotteesta myös tänne.
Olen raivoissani tälle telkkarille, koska maksoin siitä puolitoista vuotta sitten 1800 euroa eikä sen internetissä ole selainta eikä sovellusta Netflixille. Tulimme hankkineeksi Netflixin siinä uskossa, että tokihan se näin uudesta televisiosta näkyy, mutta mitästä paskaa, ei näy tässä. Amerikan markkinoilla on samanlainen malli ja sinne Samsung on laittanut Netflix-sovelluksen jakoon. Jos Samsung uskoo, että ostan tuon takia uuden television, niin siinä se kyllä erehtyy. Ei auta kuin kihistä pettymyksestä ja suuttumuksesta ja katsoa Netflixiä kiltisti täppäriltä, läppäriltä ja kännykästä.
Tälle televisiolle ei voi hyvällä tahdollakaan antaa enempää kuin kolme pistettä. Hyvistä puolista mainittakoon, että siitä löytyy 4 HDMI-liitäntää ja analogiset vaihtoehdot vielä päälle. PC:lle on oma HDMI-liitin, samoin löytyvät USB, maksukorttimoduuli, LAN/WLAN ja DLNA. Virittimiä on sekä kaapeliin että antennia varten.
Tähän televisioon oli erittäin vaikea löytää säätöjä, ja tehdassäädöt olivat aivan täysin päin persettä. Tämä laskee pojoja sen lisäksi, että laitteen Internet on niin surkea, ettei edes omaa selainta ole (sillähän se Netflix näkyisi).
Laitan tähän kuitenkin omat säätöni näkyviin, koska joku saattaa niitä etsiä. Nämä säädöt on eri lähteistä etsitty ja kotioloissa kohtalaiseksi havaittu. Muistakaa, että säädöt pitää syöttää erikseen jokaiseen HDMI-lähtöön eli telkkarin lisäksi omat myös tallentavalle digiboxille, laajakaista-tv:lle (esim. Sonera Viihde) ja Blu-ray-soittimelle.
Tämän telkkarin ongelma on siinä, että kuva jää helposti liian "studiomaiseksi", jopa ulkona kuvattu aineisto. Luonnollisen kuvan löytäminen on työn ja tuskan takana, vasta tuolla 10p:n tasapainosäädöillä tyydyttävä lopputulos löytyi, joten ne kannattaa syöttää sisään.
Gamma on erittäin tärkeä keskisävyjen takia, siksi vähintään +2 siihen. Näitähän voi sitten omin päin säätää, esimerkiksi taustavaloa. Terävyyttä ei kannata nostaa, koska se lisää keinotekoisuutta. Television omat kuvanparannusalgoritmit kannattaa unohtaa heti, joten ne pois päältä. Motion plussan annoin jäädä vakiolle, jotta nykiminen urheilukuvassa vähenee.
Tässä sitten nämä säädöt.
Samsung UE46C6905 kuvasäädöt, kalibrointi, settings, calibration
Tila: Elokuva
Taustavalo: 13
Kontrasti: 93
Kirkkaus: 45
Terävyys: 0
Väri: 46
Sävy (V/P): V48/P52
Lisäasetukset
Mustan sävy: Pois
Dyn. kontrasti: Pois
Gamma: +2
Asiantuntijakuvio: Pois
Vain RGB -tila: Pois
Väriavaruus: Luonnollinen
Valkotasapaino: Kaikki 25
10p:n valkotasapaino: Käytössä
Aikaväli 1: Punainen 0, Vihreä 0, Sininen 0
Aikaväli 2: P +3, V +3, S 0
Aikaväli 3: P -1, V +1, S -3
Aikaväli 4: P -2, V +3, S -2
Aikaväli 5: P -6, V 0, S 0
Aikaväli 6: P -5, V -5, S -5
Aikaväli 7: P -10, V -10, S -10
Aikaväli 8: P -10, V -10, S -10
Aikaväli 9: P 0, V 0, S 0
Aikaväli 10: P 0, V 0, S 0
Ihonsävy: -7
Reunojen parannus: Pois
zvYCC: Pois
LED Motion Plus: Pois
Kuvavalinnat
Värisävy: Lämmin2
Koko: 16:9
Dig. kohinansuodatin: pois
MPEG-koh.suodatin: Pois
Elokuvatila: Auto2
Motion Plus: Vakio
Autom. suojausaika: 2 tuntia
Smart LED: pois